PhDr. Jan Bureš, Ph.D.

Po maturitě na dobříšském gymnáziu vystudoval historii a politologii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Za svou diplomovou práci o jednáních mezi Občanským fórem a federální vládou v roce 1989 obdržel Bolzanovu cenu rektora Univerzity Karlovy. Obhajobou knihy o Občanském fóru získal v roce 2007 doktorát z politologie. Absolvoval zahraniční studijní stáž na Internationalinstitut für Politik und Wirtschaft v Hamburku a studium na univerzitě ve španělském Santiagu de Compostela. Přednášel na Otto von Guericke Universität v Magdeburku. Řadu let vyučoval na Gymnáziu Karla Čapka v Dobříši, kde vedl projekt mezinárodní spolupráce se školami v EU.

Přednášel na Vyšší odborné škole publicistiky a na Vysoké škole obchodní. Krátce působil také v Úřadu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Mezi hlavní témata jeho odborného zájmu patří demokratická transformace českého politického systému po roce 1989, moderní československé a české dějiny a politické systémy zemí střední a východní Evropy. Publikoval více než tři desítky studií, článků a expertiz v odborných časopisech, vystupuje v médiích jako komentátor českého politického dění. V současné době přednáší na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a na Metropolitní univerzitě Praha. Od roku 2003 působí v manažerských pozicích v soukromém vysokém školství, v současné době je prorektorem pro pedagogickou činnost a členem Vědecké rady MUP. Od roku 1998 je členem Městského zastupitelstva v Dobříši, v letech 2003-2005 a následně od roku 2006 je také členem městské rady. Několik let aktivně působil ve Spolku přátelství Mierlo – Dobříš. Není členem žádné politické strany; dlouhodobě spolupracuje s Českou stranou sociálně demokratickou. Za své silné stránky považuje komunikaci, organizaci, řízení a týmovou práci. Mezi jeho záliby patří cyklistika, plavání, astronomie a dějiny. Je mu 34 let, je ženatý a s manželkou Dášou má dvouletou dceru Elišku.

osobní stránky

ČSSD Dobříš

Změna, které můžete věřit.